Δέσμευση Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Νίκαια – Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του πρώτου Προσυνεδρίου της ΝΔ με θέμα την εργασία. “Με το σημερινό Προσυνέδριο κάναμε κάτι διαφορετικό, ξεφύγαμε από τα κλισέ κομματικών εκδηλώσεων και αρθρώσαμε βαθιά πολιτικό λόγο που μιλά στη σιωπηλή πλειοψηφία που είναι απογοητευμένη με τη χειρότερη κυβέρνηση. Η ΝΔ είναι ένα ανοικτό κόμμα και τα μέλη μας θα έχουν το βήμα να εκφράζουν την άποψή τους και θα λαμβάνεται υπόψη” σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα που στηρίζει τους ασθενέστερους.

“Όλα αυτά που κουβεντιάσαμε σήμερα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για έναν άνεργο από το Κορυδαλλό που δεν βλέπει ελπίδα μπροστά του. Στους νέους να λέμε ναι αξίζει τον κόπο να ρισκάρετε για επιχείρηση ” επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης που επανέλαβε τις δεσμεύσεις του κόμματός του.

“Δεσμευόμαστε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29 στο 20% εντός δυο ετών. Θέλουμε να απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό το κανονιστικό περιβάλλον” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
“ΝΔ ίσον νέες δουλειές, δουλειές,δουλειές. Αυτή είναι κοινωνική πολιτική. Μόνο μια έκρηξη επενδύσεων θα δημιουργήσει ώθηση στην ανάπτυξη, αυτός είναι ο πρώτος τομέας που μιλήσαμε σήμερα” ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, είτε τεχνολογική είτε τεχνική.

“Τι σημαίνει να πάρω ένα πτυχιούχο φυσικό που μπορεί να φανταζόταν ότι θα διοριζόταν σε σχολείο, και να τον περάσω μέσα από ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης και να τον κάνω προγραμματιστή, που έχουμε ελλείψεις. Αυτές οι συνδέσεις αγοράς εργασίας με εκπαίδευση είναι προτεραιότητα” αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.
“Λέμε ναι στις επιχειρησιακές συμβάσεις και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που ενδιαφέρεται περισσότερο για συμφέροντα συνδικαλιστών και όχι εργαζομένων, μας ενδιαφέρει η αγορά εργασίας” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας:

“Θέλω από τη Νίκαια να στείλω ξεκάθαρο μήνυμα, είμαστε με την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά οι επιχειρηματίες που έχουν προσωπικές περιουσίες, φαλιρίζουν επιχειρήσεις, έχουν τα λεφτά στην Ελβετία και κάνουν βόλτες με σκάφη στη Μύκονο θα μας βρουν απέναντι τους.
Εργατοπατέρες με μαξιμαλιστικές λογικές, άβουλοι υπουργοί, αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας” ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να καθορίζεται μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

“Όσο και αν κάποιοι ανακάλυψαν τώρα την επιχειρηματικότητα, αυτό είναι ένας μύθος. Συγκρούονται δυο σχολές σκέψεις αυτοί που λένε ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος μεγάλο με φόρους που πληρώνετε όλοι εσείς και ωφελημένοι όλοι αυτοί που είναι μέσα στο σύστημα και η άλλη σχολή σκέψης που λέει πως ο,τι είναι δημόσιο δεν είναι και κρατικό, μπορεί αν είναι φτηνότερο να δοθεί από τον ιδιωτικό τομέα”.
Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας.

“Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες με λογική και συναίσθημα εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών και για αυτό περνάμε μέσα από τα προσυνέδρια. Όταν οι πολίτες συγκρίνουν θα κάνουν τη σωστή επιλογή και θα επιλέξουν τη ΝΔ που θα οδηγήσει ξανά στην έξοδο από την κρίση” κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

liberal.gr