“Δεν κατέθεσα 600 αλλά 6.000 ευρώ”! Ένα λάθος που αποδείχθηκε καλά μελετημένο

Θύμα τηλεφωνικής απάτης παραλίγο να πέσει επιχειρηματίας στην Ξάνθη. Όπως καταγγέλλει δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν κύριο που παρουσιάστηκε ως γνωστός φαρμακοποιός της πόλης.

Ο επιτήδειος ζήτησε να αγοράσει μια σειρά από προϊόντα τα οποία διαθέτει ο επιχειρηματίας. Το συνολικό κόστος ανερχόταν στα 600€. Ακολούθως ο δράστης ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέσει τα χρήματα.

Λίγα λεπτά μετά την τηλεφωνική πώληση ο επιτήδειος έστειλε απόκομμα διατραπεζικής συναλλαγής στον επιχειρηματία, στο οποίο ως πόσο κατάθεσης εμφανίζονταν 6.000€.

Στη συνέχεια ο δράστης κάλεσε… έντρομος τον επιχειρηματία λέγοντας πως έχει κάνει λάθος στην κατάθεση και αντί για 600€ έβαλε 6.000€. Ζήτησε τότε από τον επιχειρηματία να του επιστρέψει έστω ένα ποσό από τα χρήματα.

Φυσικά ο επιχειρηματίας άρχισε να υποψιάζεται πως πρόκειται για απάτη. Χρήματα δεν είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του και έτσι ζήτησε από τον “φαρμακοποιό” λίγο χρόνο για να επιβεβαιώσει την υποτιθέμενη συναλλαγή.

Ωστόσο ο “φαρμακοποιός” επέμενε να γίνει η μεταφορά των χρημάτων άμεσα και πως σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος θα επιβαρυνθεί φορολογικά. Ο επιχειρηματίας ζήτησε να τον καλέσει ξανά σε πέντε λεπτά και όπως ήταν φυσικό ο “φαρμακοποιός” έγινε… Λούης.

Οι τηλεφωνικές απάτες στην περιοχή βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα με την Αστυνομία ήδη να έχει προχωρήσει σε συλλήψεις μελών κυκλώματος.

Οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προχωρούν σε καταθέσεις χρημάτων τόσο εύκολα, και δη μετά από απλές τηλεφωνικές επικοινωνίες που μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους.

Πηγή: xanthinea.gr