Δεν έγινε δεκτή παραίτηση της κυρίας Κάκλα

kakla5

Η υποβολή παραίτησης από πλευράς της κυρίας Κάκλα δεν αφορά εσωτερικό ζήτημα της Δημοτικής Αρχής. Αντιθέτως, ο κ. Λάππας και με τις χθεσινές δηλώσεις του, απέδειξε ότι την τιμά και την εμπιστεύεται, και αντίθετα στον αποκλεισμό της από διευθυντική θέση σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι ανάληψης των καθηκόντων της αντιδημάρχου ήταν διευθύντρια στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Ο αποκλεισμός ήρθε, ενάντια στις προβλέψεις του Καλλικράτη, με εγκύκλιο του διευθυντή του υπουργείου Παιδείας κ. Πασχαλίδη που προβλέπει τη μη αναπλήρωση διευθυντών σχολείων οι οποίοι αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Λάππας εκτίμησε ότι η εγκύκλιος του κ. Πασχαλίδη είναι «έωλη νομικά» και αναμένει διευκρινιστική εγκύκλιο για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Από την πλευρά της η κυρία Κάκλα, δεν έδειξε διατεθειμένη να επιμείνει στην παραίτησή της.

Η ίδια δήλωσε: «Σχετικά με τον αποκλεισμό μου από την κατάληψη διευθυντικής θέσης σε κάποιο σχολείο των Τρικάλων, θεωρώ ότι αυτός δεν στηρίζεται σε κανένα Νόμο, είναι μη νόμιμος και βεβαίως είναι αναιτιολόγητος.
Η κείμενη νομοθεσία, ο Καλλικράτης, μιλάει για ειδική άδεια που έχουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι κατέχουν θέση ευθύνης, δηλαδή οι αντιδήμαρχοι κ.λ.π. για τον χρόνο που ασκούν τα καθήκοντά τους, Υπάρχει εγκύκλιος της Υφυπουργού που λέει ότι οι Διευθυντές των σχολείων παίρνουν ειδική άδεια και έχουν το δικαίωμα να ασκούν διοικητικά καθήκοντα. Ο Καλλικράτης λέει ότι ως δημόσιοι υπάλληλοι που είμαστε τοποθετημένοι σε θέση ευθύνης έχουμε πλήρη εργασιακά, υπαλληλικά και διοικητικά δικαιώματα και ο χρόνος μας είναι πραγματικός χρόνος υπηρεσίας, ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους υπαλλήλους που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμένα».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε:
«Δεν κατανοώ γιατί συνέβη αυτό, υπάρχει μια εγκύκλιος ήταν εκείνη που με απέκλεισε. Είμαι υποχρεωμένη όταν τελειώσω την θητεία μου ως αντιδήμαρχος, (η οποία λογικά τελειώνει 31 /12/12 και οι πίνακες ισχύουν μέχρι το 2015) για να πάρω θέση σε κάποιο σχολείο, εφόσον υπάρξει κενή θέση.
Με 32 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας, δεν είμαι στην ίδια θέση που έχουν άλλοι συνάδελφοι, νεώτεροι από εμένα και γι’ αυτό θα διεκδικήσουν απ’ όσα προβλέπει ο Νόμος το δίκιο μου.
Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με το συγκεκριμένο θέμα, διότι οι αιρετοί εκπαιδευτικοί που είναι σε θέση Διευθυντών είναι ελάχιστοι έως και μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών σε όλη τη χώρα.
Θεωρώ ότι είναι μια παρερμηνεία της εγκυκλίου και ελπίζω ότι θα λυθεί το θέμα, μέσα από κάποια καινούργια εγκύκλιο διευκρινιστική. Σε κάθε περίπτωση δεν αποδέχομαι αυτό τον αποκλεισμό, διότι θεωρώ ότι είναι αναιτιολόγητος και επιφυλάσσομαι του κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».
Τέλος ως προς την παραίτηση ανέφερε: «Υπέβαλα την παραίτησή μου στο Δήμαρχο, έχοντας ένα ολόκληρο σκεπτικό. Ήμουν χρόνια συνδικαλίστρια, αγωνίστηκα για τα δικαιώματα του κλάδου μου, πάλεψα για τα δίκαια των συναδέλφων μου και οι συνάδελφοι με έχουν τιμήσει. Πιστεύω στην εκπαίδευση και πιστεύω και στα δικαιώματα του κλάδου, για τα οποία αγωνίστηκα. Η εκπαίδευση είναι το κομμάτι της ζωής μου και είναι πολύ σημαντικό για εμένα, μετά την οικογένεια μου και θέλω να σας πω ότι την υπηρέτησα και την υπηρετώ. Είμαι εκπαιδευτικός και όχι αντιδήμαρχος, αυτή η ιδιότητα είναι παροδική υπό την έννοια αυτή. Και για αυτό υπέβαλα την παραίτηση, διότι αυτή είναι η επαγγελματική μου εξέλιξη και η επιβράβευση εάν θέλετε όλων των κόπων που έχω προσφέρει ως εκπαιδευτικός. Εκείνο το οποίο μου έδωσε δυνατότητα εκλογής στον Δήμο ήταν η πορεία μου στην εκπαίδευση. Υπό αυτή την έννοια θέλησα να διευκολύνω και το υπηρεσιακό συμβούλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτό και ευχαριστώ και τον Δήμαρχο που προσπαθεί, από την πλευρά του να διερευνήσει το θέμα της μη προβλεπόμενης από το Νόμο, όλης αυτής της διαδικασίας. Αναμένω από το Υπουργείο μια απάντηση και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια λύση, εφόσον είναι εύλογο το νόμιμο που υποβάλλω και η ένσταση που θα υποβάλλω την Δευτέρα στην υπηρεσία μου θα κριθεί θετικά η επίλυση του προβλήματος που για εμένα θα είναι να πάρω την θέση και μετά από τον πίνακα, να με αναπληρώσει κάποιος. Το οξύμωρο είναι ότι δεν με απέκλεισαν από τον πίνακα, απλά δεν μου δόθηκε κάποιο σχολείο και αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι! Υπάρχει ένα κενό».

Πηγή:ΕΡΕΥΝΑ