Δεν «χάνουν» με το νέο εκλογικό νόμο Αγοραστός, Παπαστεργίου και Μαράβας

Απόλυτα ευνοημένοι φαίνεται πως θα είναι με το νέο εκλογικό νόμο που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και οι Δήμαρχοι Τρικκαίων και Πύλης Δημήτρης Παπαστεργίου και Κώστας Μαράβας αντίστοιχα, καθώς σύμφωνα με την εκλογική δύναμη που είχαν συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές εκλέγονται και πάλι από την πρώτη Κυριακή. Από κοντά και ο πρώην Δήμαρχος Μετεώρων και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Χρήστος Σινάνης, ο οποίος την πρώτη Κυριακή είχε συγκεντρώσει ποσοστό περίπου στο 45% και όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο που θα ισχύσει στις εκλογές του 2023, το όριο εκλογής σε Περιφέρεια και Δήμους από την πρώτη Κυριακή ορίζεται στο 43%, ενώ η θητεία για όλους τους εκλεγέντες θα έχει διάρκεια τα 5 έτη, ενώ ο νικητής των εκλογών θα διαθέτει τα 3/5 των μελών του Περιφερειακού ή Δημοτικού συμβουλίου.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, με όλα αυτά τα νέα δεδομένα πρέπει να «γυρίσει ο κόσμος ανάποδα» για να χάσουν την επανεκλογή τους οι Αγοραστός, Παπαστεργίου και Μαράβας, ενώ και ο Χρήστος Σινάνης βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου.