Δεν απεργεί το Αστικό ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων την Πέμπτη

astiko

Από την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) εξαγγέλθηκε η πραγματοποίηση μιας 24ωρης απεργίας του προσωπικού των ανά τη χώρα ΚΤΕΛ που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 27/10 και ώρα 6 π.μ. έως την Παρασκευή 28/10 και ώρα 6 π.μ.

Απαντώντας σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Τα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ δεν απεργούν. Όλα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά από τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων οι οποίοι αποτελούν το 90% των εργαζομένων.
  2. Είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης όπου συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από την ελληνικό λαό να απαιτεί η ΟΣΜΕ αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ, το οποίο εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στο δημόσιο τομέα έχουν υποστεί μειώσεις μισθών και επιδομάτων.
  3. Ουδόλως τους ενδιαφέρει αν τα ΚΤΕΛ που δεν επιδοτούνται από το Κράτος υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης λόγω αύξησης των λειτουργικών δαπανών (καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση κλπ.) ενώ καμία μείωση στους μισθούς τους δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Ειδικά για τα Τρίκαλα οι ιδιοκτήτες οι οποίοι εργάζονται και υπερωριακά οι ίδιοι καθημερινά συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.