Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής

Τους 99 έχουν φτάσει τα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα, καθώς προστέθηκαν σήμερα 10 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, στη λίστα προστέθηκαν 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε χθες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν προσήλθε ένας 70χρονος, ο οποίος εισήχθη αρχικά στην Παθολογική κλινική. Υποβλήθηκε σε εξέταση, η οποία ήταν θετική για κορωνοϊό και ο ασθενής διακομίστηκε σε νοσοκομείο αναφοράς.

Τεστ

Τις τελευταίες μέρες, αυξάνεται το ενδιαφέρον για εξέταση κορωνοϊού με πρωτοβουλία των πολιτών σε ιδιωτικά κέντρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κόστος καταβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες και κυμαίνεται από 70 έως και πάνω από 200 ευρώ. Οι ειδικοί σημειώνουν, ωστόσο, πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται ιδιωτικά, αλλά μόνον κατόπιν σύστασης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

fimotro.gr