Δείτε από τι μπορεί να γλυτώσουμε αν πίνουμε δύο μπυρίτσες την εβδομάδα

Νέα σουηδική μελέτη σε γυναίκες, έδειξε ότι δύο μπιρίτσες την εβδομάδα είναι ικανές να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 30%.

Στο πλαίσιο της μελέτης της Ακαδημίας Σαλγκρένσκα, του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, οι ειδικοί μελέτησαν τις περιπτώσεις 1.500 μεσήλικων γυναικών από το 1968 μέχρι το 2000. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι η ήπια κατανάλωση μπίρας εμφάνιζε προστατευτική δράση ενάντια στα εμφράγματα, συγκριτικά με την βαριά ή την ανύπαρκτη κατανάλωση.

Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει ότι η ήπια κατανάλωση αλκοόλ συνοδευόταν από προστατευτική δράση ενάντια στα καρδιαγγειακά. Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι ερευνητές, φάνηκε ότι μέσα σε μια περίοδο 32 ετών, στο σύνολο των εθελοντριών οι 185 έπαθαν έμφραγμα, οι 162 έπαθαν εγκεφαλικό, οι 160 εμφάνισαν διαβήτη και οι 345 εκδήλωσαν καρκίνο.

Αναλύοντας τα δεδομένα, οι ειδικοί εντόπισαν έναν ισχυρό συσχετισμό ανάμεσα στην υψηλή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στον κατά 50% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, συγκριτικά με τις περιπτώσεις ήπιας κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι γυναίκες που ανήκαν στην ομάδα της ήπιας κατανάλωσης μπίρας – η οποία κατά τους ειδικούς μεταφράζεται σε 1-2 μπύρες την εβδομάδα έως 1-2 μπίρες τον μήνα – φάνηκε να συνοδεύονται από μια προστατευτική δράση η οποία περιόριζε τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 30%.