Δ. Κουρέτας: Το 2025 γίνονται ΠΟΠ το Θεσσαλικό βαμβάκι και γιαούρτι

Φάκελοι για δύο νέα προϊόντα ΠΟΠ αναμένεται να καταθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας κι αφορούν το βαμβάκι Θεσσαλίας και το παραδοσιακό γιαούρτι Θεσσαλία. Η κατάθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2025, ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Σχετικά με το βαμβάκι ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε πως θα υπάρξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα συμπεριλαμβάνει κι όλα τα προϊόντα που θα δημιουργούνται από αυτό.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Μετά τα 13 ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα που καταθέσαμε η καταθέτουμε τις επόμενες εβδομάδες, έχουμε δύο ακόμη προϊόντα που ετοιμάζουμε και το οφείλουμε στους Θεσσαλούς. Το ΠΟΠ θεσσαλικό βαμβάκι, για το οποίο θα συνεργαστούμε με το γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το οποίο σήμα θα συνοδεύει και όλα τα προϊόντα που θα γίνονται από αυτό και το Θεσσαλικό παραδοσιακό γιαούρτι.

Και για τα δύο η περιφέρεια Θεσσαλίας θα δώσει συνέντευξη τύπου πολύ σύντομα. Ίσως πριν την ΔΕΘ. Η κατάθεση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2025».

Δείτε την ανάρτηση του περιφερειάρχη:

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, που θα αναφέρει και περισσότερες λεπτομέρειες

 

larissanet.gr