Tα cookies που παρασκεύασε η σεφ Γωγώ Δελογιάννη γίνονται σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς τη χρήση μίξερ, και ψήνονται σε 7 λεπτά. Χωρίς προθέρμανση και με ελάχιστο κόστος ηλεκτρικού.
Υλικά για 14 – 15 cookies:
140 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
140 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. φυστικοβούτυρο
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε πρώτα το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και το αυγό.
Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε διαλύσει για να πάνε παντού το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα.
Μόλις πάψει να διακρίνεται το αλεύρι στο μείγμα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε σε 14 – 15 μπαλάκια και βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο -αυτό είναι ένα βήμα που μπορεί να παραληφθεί.
Καλύπτουμε τον πάτο του κάδου με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο στερεώνουμε για να μην μετακινηθεί.
Πατάμε τα μπαλάκια της ζύμης να γίνουν δίσκοι, βάζουμε στον κάδο και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε συμβατικό φούρνο, προθερμαίνουμε στους 180 και ψήνουμε για 7 λεπτά στον αέρα. Εννοείται ότι στον συμβατικό φούρνο, θα πρέπει να διπλασιάσουμε τουλάχιστον τις ποσότητες.
ieiediseis.gr