Χρυσό ο Παν. Λώλας, Χάλκινο ο Κων. Τσίνας στα Μαθηματικά

amrazis

 

 

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη η 29η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» στην Αθήνα. Ήταν η τρίτη και τελευταία φάση των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) και σ’ αυτή συμμετείχαν δώδεκα Τρικαλινοί μαθητές που είχαν προκριθεί από τις δύο προηγούμενες. Στην πρώτη φάση, πριν από μερικούς μήνες, είχαν ξεκινήσει 15000 μαθητές.

Πρώτος όλων των μαθητών της χώρας και κάτοχος του χρυσού μεταλλίου είναι ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητής της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά. Τρίτος και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου είναι ο Κωνσταντίνος Τσίνας, μαθητής της Β΄ Λυκείου του 1ου γενικού λυκείου Τρικάλων.

Η παρουσία των μαθητών της πόλης μας ήταν για ακόμη μια χρονιά αρκετά επιτυχημένη. Οι επιδώσεις των μαθητών μας έκαναν αρκετά θετική αίσθηση.

Την επόμενη μέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός παιδείας κα. Άννα Διαμαντοπούλου. Αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, αλλά και σε περιστατικό αποδοκιμασίας που έγινε πριν από λίγες μέρες στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από μαθητές. Είπε: «ήταν λάθος μου γιατί ενώ εκφράστηκαν οι μαθητές με οργή, μετά το ίδιο έκανα κι εγώ. Πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις ώστε να τα αλλάξουμε όλα και γρήγορα».

Ακόμη χαιρέτησαν τη βράβευση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Πελεγρίνης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Μιχάλης Κοντογιάννης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμάς Σφυκόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΜΕ και Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριος Καλογερόπουλος.

Από τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ παρευρέθηκε στο διαγωνισμό και στη βράβευση των μαθητών ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Αμπράζης. Μας επισήμανε: «Στη χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων η ενασχόλησή μας με τα Μαθηματικά είναι ένας από τους ποιοτικούς δείκτες του πολιτισμού μας. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που εκπροσώπησαν Πανελλαδικά τον τόπο μας στο μέγιστο βαθμό. Καλή συνέχεια στις επιλογές τους».

lolas_copy

 

tsinas