Χρυσή Αυγή Τρικάλων : Ηρθε η “ανάπτυξη” στη Καλαμπάκα. Δημοτικό σχολείο … ξενοδοχείο

xrysh aygh trikala

Είναι στιγμές που δεν χρειάζεται να απορεί κανείς γιατί ο νομός μας,αλλά και ή τουριστική (και όχι μόνο) περιοχή της Καλαμπάκας περνούν μια μεγάλη κρίση.

Διαβάσαμε λοιπόν για “φιλοξενία” ξένων σπουδαστών στο..δημοτικό σχολείο Καστρακίου.

Προφανώς οι εκεί τοπικοί “άρχοντες”, “ανακάλυψαν” ακόμη μια χρήση που μπορούν να έχουν τα δημοτικά σχολεία: Να μετατρέπονται και σε ξενοδοχεία. Προφανώς επίσης, (με βάση το σκεπτικό αυτής της απόφασης),τα ξενοδοχεία της περιοχής,δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι,και έτσι προτιμήθηκε το δημοτικό σχολείο.

Πάλι καλά -θα συμπληρώσουμε εμείς-,γιατί θα μπορούσαν οι εκεί τοπικές αρχές,να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους αυτούς,στις σπηλιές που βρίσκονται στους βράχους των Μετεώρων. Έτσι, για να έχουμε και μια πιο “χίπικη” εκδοχή της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Τέτοιες αποφάσεις και ενέργειες,δείχνουν το πως σκέπτονται την ανάπτυξη της περιοχής αυτοί που ασκούν και χαράσσουν (υποτίθεται) αναπτυξιακή τουριστική πολιτική.

Αλήθεια, θα ελέγξει κάποια αρμόδια δημόσια αρχή,τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στον χώρο που “φιλοξενούνται” αυτοί οι άνθρωποι; Πως κατέληξαν να κοιμούνται σε σχολείο; Ποιοι, και με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν κάτι τέτοιο;

Τέτοιες αποφάσεις δείχνουν μόνο προχειρότητα, ανυπαρξία προγραμματισμού και σχεδιασμού,και αδυναμία χάραξης τουριστικής πολιτικής, σε στιγμές πολύ δύσκολες για την περιοχή.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει προτείνει από καιρό, ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, και του νομού γενικότερα,και θα είναι εδώ για να προτείνει, αλλά και να καταγγέλλει κάθε ενέργεια που υποβαθμίζει,και συχνά γελοιοποιεί τον νομό μας.

Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο Τρικάλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ