Χρυσή Αυγή Τρικάλων – Επίκαιρη ερώτηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τη γέφυρα Γκολφαρίου

xrysh aygh trikala

Ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή για το θέμα της γέφυρας Γκολφαρίου.Μια γέφυρα μήκους 85 μέτρων, που κατέρρευσε το 2010 και ακόμη να ανακατασκευαστεί. Αποτέλεσμα, οι κάτοικοι της περιοχής να ταλαιπωρούνται,ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, αφού αναγκάζονται πλέον να περνούν μέσα από δάση και χωματόδρομους για να φτάσουν στα χωριά τους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το έργο ανακατασκευής, είχε εξαγγελθεί ότι θα παραδίδονταν τέλος του 2014, και μόλις στο τέλος Σεπτεμβρίου,ανακοινώθηκε πως το έργο θα αρχίσει τώρα, μέσα στον χειμώνα! Εντύπωση προκαλεί επίσης το κόστος της ανακατασκευής της γέφυρας, όπου από τις 500.000 ευρώ όπου ήταν το αρχικό κόστος ανακατασκευής που προέβλεπε η μελέτη, το κόστος εκτινάχθηκε στις 900.000 ευρώ.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος υφυπουργός παραδέχτηκε πως το κόστος εκτινάχθηκε, γιατί ενώ σχεδιάστηκε αρχικά η γέφυρα να έχει πλάτος 3,5 μέτρα, μετά αποφάσισαν να γίνει γέφυρα πλάτους 6,5 μέτρων,ενώ προέκυψαν και τεχνικής φύσεως προβλήματα…
Το ερώτημα που παραμένει φυσικά, είναι, γιατί μια μελέτη που πληρώθηκε με χιλιάδες ευρώ δεν τα προέβλεψε όλα αυτά,και γιατί χρειάστηκε τόση καθυστέρηση για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Επίσης ο αρμόδιος υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε -προφανώς γιατί δεν γνώριζε- πότε θα τελειώσει και θα παραδοθεί η γέφυρα.Αρκέστηκε να δηλώσει πως το υπουργείο του “θα παρακολουθεί το θέμα”.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι κοντά στους κατοίκους των ορεινών περιοχών του νομού και θα αναδεικνύει τα προβλήματά τους. Τέλος, καλούμε τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές του νομού,να είναι συνεπείς σε αυτά που εξαγγέλλουν (κάτι δύσκολο),και να δείχνουν την σοβαρότητα που πρέπει (κάτι ακόμη πιο δύσκολο) για προβλήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

.