Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε χαμηλοσυνταξιούχους

Ηενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά πλήττουν τα ευάλωτα νοικοκυριά τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι κυβερνήσεις εστιάζουν τις πρωτοβουλίες τους στην ανακούφιση των νοικοκυριών από την ασύμμετρη ενεργειακή επιβάρυνση, ενώ ήδη η Ελλάδα νομοθέτησε την επιδότηση στην τιμή ρεύματος και φυσικού αερίου και παράλληλα ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η χορήγησή του σε περισσότερα νοικοκυριά με νέα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να φτάσει στα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης.

Ωστόσο οι σχετικές ΚΥΑ δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, με κίνδυνο οι λογαριασμοί που θα φτάσουν τον Οκτώβριο στα νοικοκυριά να έχουν ενσωματώσει τις αυξήσεις, έως ότου ισχύσουν – αναδρομικά από τον Σεπτέμβριο – οι επιδοτήσεις.

Ωστόσο, αναζητούνται πρόσθετα κονδύλια για επιπλέον μέτρα, καθώς το βάθος της ενεργειακής κρίσης είναι άγνωστο και πολλά νοικοκυριά δεν έχουν ακόμη ορθοποδήσει από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας εδώ και 1,5 χρόνο.

imerisia.gr