Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Χρίστου Λιάπη

«Ο μεγάλης βουλής άγγελος, ο μεσσίας Χριστός, γεννάται σήμερον σε έναν κόσμο όπου ακόμη κυριαρχούν η έχθρα, οι συγκρούσεις, οι στερήσεις, η υλική και πνευματική φτώχεια. Όμως η χαρά και η ελπίδα μας είναι μεγάλη, παρά τις καθημερινές αντιξοότητες, καθώς τον υποδεχόμαστε γεμίζοντας τη ζωή μας με τη θεία ευδοκία, τη δύναμη και τη γλυκύτητα του εν φάτνη τεχθέντος Ιησού.
Η γέννηση του θεανθρώπου, το μέγα αυτό μυστήριο της σαρκώσεως του θείου λόγου, μας βρίσκει και φέτος, ως πολίτες, ως κοινωνία και ως χώρα, εν μέσω δυσκολιών, πιέσεων και δοκιμασίων που καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία τη χάρη και την ευλογία του θεοδεύμενος σπηλαίου της Βηθλεέμ  και των εν αυτώ σωτήρος και λυτρωτού μας.

Γιατί ο Χριστός ήλθε στον κόσμο φέρνοντας τα μηνύματα της αγάπης και της ταπεινοφροσύνης. θύμα και ο ίδιος της παιδικής προσφυγιάς, των καταπιέσεων και των αυθαιρεσιών της εξουσίας. για αυτό και το μήνυμα της γεννήσεως του θα αναβλύζει πάντοτε ως θεόπνευστη παρηγοριά στις καρδιές και τις ψυχές όλων των δοκιμαζομένων από την αδικία, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και το ψέμα.
Είθε ο «ηγεμόνας της ειρήνης» να φωτίζει με τη λάμψη του άστρου της Βηθλεέμ και με την αλήθεια της απέραντης αγάπης του για τον πάσχοντα, δοκιμαζόμενο, αλλά και ελπίζοντα άνθρωπο το μέλλον μας και το μέλλον της πατρίδας.

Χρίστος χ. Λιάπης md,msc,phd
ψυχίατρος, διδάκτωρ παν/μιου Αθηνών