Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Οδηγισμού

mylos2

 

 

 

Αρκετές είναι οι δράσεις του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Τα μέλη όλων των κλάδων μαζί με τα στελέχη αλλά και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του «Μύλου των ξωτικών» ενώ προσπάθησαν με τον δικό τους τρόπο να βρεθούν κοντά σε ανθρώπους που περνούν δύσκολα.

Ο Οδηγισμός στον «Μύλο των ξωτικών»

Έντονη ήταν η παρουσία του Τοπικού Τμήματος  στις εκδηλώσεις του «Μύλου των ξωτικών», που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των διοργανωτών.  Συγκεκριμένα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο χώρο του Μύλου τα παιδιά του Οδηγισμού αλλά και πολλά παιδιά που βρισκόταν στο χώρο έπαιξαν ένα ενδιαφέρον μεγάλο παιχνίδι. Μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δοκιμασίες τα παιδιά συνέλεξαν στοιχεία ώστε να λύσουν το γρίφο που τους είχε δοθεί ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των αρχηγών τους τα διάφορα εργαστήρια.

Το επόμενο Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου αστέρια, πουλιά οδηγοί και μεγάλοι οδηγοί, μαζί με τον αρκούδο και ένα από τα ξωτικά του Μύλου βρέθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φερραίου όπου και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν και αρκετά παιδιά που διέρχονταν από το σημείο

. Κι επειδή το κρύο ήταν τσουχτερό, στελέχη και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου προσέφεραν στους διερχόμενους ζεστό κρασί που παρασκευαζόταν στο χώρο. Τέλος να αναφέρουμε πως στην είσοδο του Μύλου καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας βρίσκονται τριφύλλια όπου μπορεί ο καθένας να γράψει μια ευχή και να στολίσει τα δέντρα που βρίσκονται αριστερά και δεξιά αυτής, δημιουργώντας έτσι τα δέντρα των τριφυλλοευχών.

Ο Οδηγισμός πάντα κοντά στο συνάνθρωπο

Πλησιάζοντας οι μέρες των Χριστουγέννων τα παιδιά του Οδηγισμού, σαν ευαισθητοποιημένα μέλη ενός σωματείου που βρίσκεται με ποικίλους τρόπους κοντά στους συνανθρώπους του, αποφάσισαν φέτος, αφουγκραζόμενα την γενικότερη οικονομική κατάσταση, να συγκεντρώσουν τρόφιμα ούτως ώστε να βοηθήσουν κάποιους άπορους συμπολίτες μας.

 

 

.

Συγκέντρωσαν λοιπόν μια ικανοποιητική ποσότητα την οποία και παρέδωσαν στο  Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων που με τη σειρά του τα προμηθεύει σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

 

 

.