Χριστούγεννα με lockdown: Πώς θα πάμε για ρεβεγιόν – Ποιο SMS στέλνουμε στο 13033

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα στείλουμε παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάμε στα τραπέζια, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος και προειδοποίησε πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 θα τον σταματήσει η Αστυνομία», ενώ ως προς τη λήψη νέων μέτρων τόνισε ότι για την ώρα δεν θα υπάρξουν, αλλά θα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι.

Μιλώντας στον Ant1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Κληθείς να διευκρινίσει τα τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Έτσι, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.