Χρήστος Σταμόπουλος : Ο Τσίπρας είναι εξουσιαστής

stamopoulos xr

Όπως είπα κι έγραψα κατ’ επανάληψη ο Τσίπρας είναι εξουσιαστής. Είναι ένας αδίστακτος εξουσιαστής. Ανέκαθεν ήταν και παραμένει κύριος στόχος του η κατάληψη και η διατήρηση της εξουσίας. Η απόλαυση της προσωπικής εξουσίας είναι το κύριο κίνητρο όλων των πολιτικών κινήσεων και αποφάσεών του.

Ως αριστεροί και μαρξιστές γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι που πρωτίστως διαμορφώνουν τους ηγέτες και καθορίζουν τις πολιτικές τους. Ισχύει όμως δευτερευόντως και το αντίστροφο: ο ρόλος των ηγετών δεν είναι άμοιρος στη διαμόρφωση των συνθηκών.

Ο Τσίπρας και η πέριξ αυτού ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν πολύ καλά πως Ευρωζώνη και ευρώ σημαίνουν εξ ορισμού και διά ροπάλου ανηλεή λιτότητα και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ουσιαστική κατάλυση της δημοκρατίας και κηδεμονίας της χώρας. Ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά ότι αυτή την πολιτική θα υπηρετούσε στο τέλος και μάλιστα με… θέρμη! Κι αυτό κάνει τώρα!!

Επειδή όμως στην κυβέρνησή του έφερε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό λαϊκό ρεύμα με μεγάλες ελπίδες και εξίσου μεγάλες αυταπάτες, ήταν υποχρεωμένος για ένα διάστημα να παίξει τον ρόλο του «σκληρού και ανυποχώρητου διαπραγματευτή», έχοντας όμως προνοήσει για δικλείδες ασφαλείας και έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά του στο ντόπιο και ευρωπαϊκό κατεστημένο. Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Προκόπης, θεολογική προσήλωση στο «ευρώ πάση θυσία», οι καναλάρχες απείραχτοι, ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ σε αφασία και ο λαός στον καναπέ, θεατής του τρομερού παιδιού, του «υπερήφανου» Έλληνα πρωθυπουργού που «αφήνει άφωνη την Ευρώπη» και γράφει ιστορία αντίστασης!

Ο Τσίπρας είπε πολλά ψέματα και εξαπάτησε συνειδητά και μεθοδευμένα τον ελληνικό λαό. Και μάλιστα στο όνομα και ως εκπρόσωπος της Αριστεράς, ο ανίερος!! Υπήρξε και είναι ένας πολιτικός απατεώνας ολκής. Χωρίς αμφιβολία εδώ αποδεικνύεται μάγος!

Ο κόσμος που ακολούθησε τον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι άλλοι πίστεψαν καλοπροαίρετα το χαμογελαστό παιδί, έτρεφαν «εύκολες» ελπίδες, δηλαδή αυταπάτες. Δεν κατανόησαν τη δυσκολία του πολιτικού αγώνα. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή. Στην εποχή του αρπαχτικού, ανελέητου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού μέσα στον οποίο ζούμε και ο οποίος δεν δίνει το παραμικρό στους εργαζόμενους και τους λαούς, αν δεν το διεκδικήσουν μαχητικά, συλλογικά και συντεταγμένα για να το πάρουν οι ίδιοι με τα ίδια τους τα χέρια.
Χωρίς μαζικό λαϊκό κίνημα διαρκείας, χωρίς μαζικές λαϊκές οργανώσεις σ’ όλα τα επίπεδα, χωρίς ξεκάθαρους αγωνιστικούς και ανατρεπτικούς στόχους και πρόγραμμα, χωρίς συγκρούσεις και –πρωταρχικά – χωρίς να λες και να γνωρίζει όλη την αλήθεια ο λαός, δεν μπορείς να οδηγήσεις την κοινωνία μπροστά!
Ακριβώς σ’ αυτά τα «ελλείμματα» πάτησε και τα εκμεταλλεύτηκε ο Τσίπρας με την παρέα του και μας έφερε το 3ο ανελέητο Μνημόνιο, το οποίο πέρασε χωρίς να… κουνηθεί φύλλο! Αξίζει να θυμηθούμε τις γιγάντιες λαϊκές κινητοποιήσεις με το 1ο Μνημόνιο (Μάης 2010) ή το 2ο Μνημόνιο (Φλεβάρης 2012).
Το Σύστημα για τον Τσίπρα σήμερα, μετά την ανάστροφη των 180 μοιρών που έκανε, δίνει όλα τα ρέστα του!:
→ Είναι πλέον το αγαπημένο παιδί για την ντόπια και τις ευρωπαϊκές ολιγαρχίες. Είναι ο… «ρεαλιστής» πολιτικός που έβαλε τη χώρα πάνω από το κόμμα! (πάνω από τον λαό θέλουν να πουν, αλλά δεν το λένε).

→ Τον βλέπουν ως τον «φρέσκο ηγέτη» που θα ανανεώσει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, θα χειραγωγήσει – χαλιναγωγήσει τις λαϊκές μάζες και θα εκθέσει-τραυματίσει ανεπανόρθωτα την αριστερά και τις αριστερές ιδέες του αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της κοινωνικής χειραφέτησης.

→ Σιγά-σιγά, ένα μετά το άλλο, τα κυρίαρχα ΜΜΕ τάσσονται στο πλευρό του Τσίπρα και της πολιτικής του! Τα παλιά, φθαρμένα και διεφθαρμένα, κόμματα του συστήματος, μπροστά του κάνουν ένα βήμα πίσω και τον στηρίζουν ουσιαστικά!

Τσίπρας «ύμπερ άλλες!» αλαλάζει εν χορώ το σάπιο κυρίαρχο Σύστημα της χώρας μας!

Πρέπει να γίνει πεντακάθαρο στα μάτια όλου του λαού ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν «και επισήμως πλέον» στην αντίπερα όχθη. Στην όχθη των εχθρών του λαού! Γι’ αυτό: ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!

Σε λίγο η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, η ανασφάλεια και η καταστροφή του λαού θα έχουν μεγαλώσει τόσο, που ο Τσίπρας θα βρεθεί στην κορυφή της λίστας με τα πιο μισητά μνημονιακά πρόσωπα της πατρίδας μας!

Επειδή ο Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά,

Επειδή ο Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με τον λαό και τα συμφέροντά του,

Επειδή η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι με τις τράπεζες, το κεφάλαιο και τους ξένους δυνάστες-τοκογλύφους-ιμπεριαλιστές και όχι τον λαό,

Η δημιουργία ενός πλατιού αντιμνημονιακού πατριωτικού προοδευτικού ριζοσπαστικού αντί-ΕΕ Μετώπου Λαού με αντίστοιχο πολιτικό πρόγραμμα διεξόδου και δημιουργίας, πρέπει να γίνει ο στόχος άμεσα όλων των λαϊκών δυνάμεων της χώρας.

.