Χρήστος Σιμορέλης: Στη βία δεν απαντάμε με βία…

Συνέντευξη στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 έδωσε σήμερα το πρωί ο πρώην Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, αναφορικά με τα περιστατικά ωμής βίας που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Αρχικά ο κ. Σιμορέλης καταδίκασε την βία και στα δύο περιστατικά (και στον τραυματισμό του αστυνομικού και στον τραυματισμό του πολίτη), τονίζοντας πως στη βία δεν απαντάμε με βία. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι δεν κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τέτοια φαινόμενα και σαφώς δεν τα υποκινεί, τονίζοντας πως σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10.000 κατοίκων της Νέας Σμύρνης, που φυσικά δεν είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν μερικά «τσογλάνια» πρόθυμα να δημιουργήσουν επεισόδια για να αμαυρώσουν μια τέτοια ειρηνική και δημοκρατική συγκέντρωση. Ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και ο μόνος υποκινητής όλων αυτών των επεισοδίων είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η πολιτική του Πρωθυπουργού και του Χρυσοχοΐδη.6 ολόκληρους μήνες βρισκόμαστε σε lockdown με τα νοσοκομεία της χώρας γεμάτα και την κατάσταση στην υγεία να είναι μπάχαλο. Και έπειτα είναι και η οικονομία από πίσω, δεν αντέχουν άλλο οι εργαζόμενοι, όλος ο κόσμος αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

Επίθεση εξαπέλυσε και κατά της Βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώσταπου μίλησε νωρίτερα στο σταθμό ο κ. Σιμορέλης, λέγοντας πως έχει συνδέσει το όνομα της με ότι πιο «μαύρο», με ότι πιο άθλιο, ως εισηγήτρια της κυβέρνησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας, ένα νομοσχέδιο χουντικής κοπής που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει προς ψήφιση από το 1974. Πυρά επίσης εξαπέλυσε ο πρώην Βουλευτής κατά της κ. Παπακώστα και για τις δηλώσεις που έκανε η τελευταία για τον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο, όταν παρευρισκόμενος εδώ και λίγα χρόνια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε δεχθεί τότε χημικά από την αστυνομία.

Ηχητικό