Χρήστος Σιμορέλης: Προκήρυξη βιολογικής κτηνοτροφίας

Δημοσιεύτηκε σήμερα, 8 Απριλίου 2019, η πρόσκληση της δράσης 11.2.2 «ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», του μέτρου 11 του Π.Α.Α 2014-2020.

Πρόκειται για συμπληρωματική προκήρυξη που απευθύνεται σε ήδη πιστοποιημένες βιολογικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που παράγουν βιολογικά ζωικά προϊόντα και επιθυμούν να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους. Στόχος είναι να καλυφθούν οι κτηνοτρόφοι σε περιφέρειες πουδεν κατάφεραν να ενταχθούν στην προηγούμενη πρόσκληση.Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 5,65 εκατ. αφορούν την Θεσσαλία. Αιτήσεις για το πρόγραμμα θα υποβάλλονταιαπό 11 Απριλίου 2019 έως 22 Απριλίου 2019.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστο Σιμορέλη (δελτίο τύπου 22-3-2019) είχε δεσμευτεί για την έκδοση σχετικής προκήρυξης, με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον και των Τρικαλινών κτηνοτρόφων. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της απέναντι τους κτηνοτρόφους.