Χρήστος Μπλουγούρας: Τα απανωτά lockdown επέφεραν μεγάλο πλήγμα στην τοπική αγορά

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των συνεχών lockdown στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας, κατά την διάρκεια συνέντευξης του το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό και στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση, στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Παρά το γεγονός ότι μετά την καραντίνα της περασμένης άνοιξης, τα καταστήματα που οδηγήθηκαν σε λουκέτο κυμάνθηκε σα χαμηλά ποσοστά, κάτω του 10%, ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Τρικάλων εμφανίστηκε ανήσυχος και απαισιόδοξος για την από εδώ και στο εξής πορεία της αγοράς και του εμπορικού κόσμου.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης εργοδοτών και εργαζομένων, των οποίων οι επιχειρήσεις μπήκαν σε αναστολή λειτουργίας, ο κ. Μπλουγούρας δήλωσε πως ναι μεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει όμως να γίνουν και στοχευμένες κινήσεις από την πλευρά της πολιτείας για την στήριξη των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων. Μεγάλη πληγή επίσης κατά τον Χρήστο Μπλουγούρας αποτελεί το γεγονός της συσσώρευσης χρήματος σε μεγάλες πολυεθνικές και μεγάλα τραστ πολυκαταστημάτων, που το διοχετεύουν εκτός Τρικάλων και δεν το αφήνουν να κινηθεί στην τοπική αγορά, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των καταναλωτών η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και καταστημάτων.

Τέλος για την περίοδο των γιορτών, ο κ. Μπλουγούρας αναφέρθηκε στην επιθυμία του Δήμου Τρικκαίων να προχωρήσει σε εξάπλωση κάποιων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων μέσα στην πόλη, με δεδομένη την μη τέλεση του μύλου των ξωτικών, που θα δώσουν μια τόνωση στην τοπική αγορά, αλλά αυτό είναι κάτι που θα κριθεί εκείνο το διάστημα και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρξουν.