Χρήστος Μιχαλάκης: Ελεγχόμενη παρά την χιονόπτωση η κατάσταση στο νομό

Χιονίζει από χθες σε όλο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων, ενώ επικρατεί ισχυρός παγετός στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή του Δημήτρη Παδιού ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣΤάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, η κατάσταση με την χιονόπτωση στο νομό είναι υπό πλήρη έλεγχο. Το ύψος του χιονιού κυμαίνεται γύρω στα 25-30 εκ. στις περιοχές των Στουρναραίικων και της Γκρόπας, ενώ στα ορεινά της Καλαμπάκας και στα χωριά του Ασπροποτάμου το χιόνι φτάνει τα 10 εκ. και στις υπόλοιπες περιοχές από 2 ως 5 εκ.

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες: Τι ισχύει φέτος και τι αλλάζει από το 2022

Το οδικό δίκτυο σε όλο το νομό είναι ανοιχτό, αφού εργάζονται νυχθημερόν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ ο κ. Μιχαλάκης συνέστησε σε όσους οδηγούς κινούνται στο ορεινό δίκτυο, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή σήμερα και αύριο λόγω του ισχυρού παγετού που θα επικρατήσει. Αυτή την στιγμή η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, με την στάθμη των νερών των ποταμών δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί κάποια κατολισθητικά φαινόμενα στα ορεινά των Τρικάλων. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να αραιώσουν σταδιακά από σήμερα, ενώ ο παγετός θα συνεχιστεί μέχρι τα μισά της επόμενης εβδομάδας.