Χρήστος Μαγκούφης : Με χτύπησαν πισώπλατα και άνανδρα

magkoufis_news_thumb_medium500_0

Το trikalain, εξασφάλισε δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Μαγκούφη, λίγο μετά τα γεγονότα σήμερα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου και σημάδεψαν την ακύρωση της παρέλασης.H δήλωσή του έχει ως εξής:

«Θλιβερά γεγονότα που προσβάλλουν την εθνική αξιοπρέπεια με φασιστικές πρακτικές, άσχετα αν οι ίδιοι που τα έπραξαν, δεν αυτοχαρακτηρίζονται φασίστες.

Τα γεγονότα σήμερα προσβάλλουν βάναυσα τα ιερά και όσια της φυλής μας και θυμίζουν συμπεριφορές όπως του εβραϊκού όχλου στον Ιησού Χριστό, που φώναζε «άρον άρον σταύρωσον αυτόν» έναντι του Βαραββά. Η πορεία του χρόνου όμως έδειξε, ότι η ανθρωπότητα πιστεύει στο Χριστό, ο οποίος και είπε «άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι πιούσι».

Με χτύπησαν πισώπλατα και άνανδρα.

Στην εποχή μας δυστυχώς η κρίση είναι πρωτίστως πολιτισμική και αφορά τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Το χρέος το δικό μας είναι να δουλέψουμε σκληρά για μια Ελλάδα των αξιών, σεβόμενη κατ’ απόλυτο τρόπο τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτή την δύσκολη για την χώρα χρονική περίοδο.

Η εποχή απαιτεί γενναίους πολιτικούς. Φασιστικές ενέργειες όπως οι σημερινές δεν πρέπει να μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση δυναμισμό και απόλυτο σεβασμό στον ελληνικό λαό».

Λέλα Κατεχάκη