Χρήστος Χάιδος: Είμαι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ

Συνέντευξη στη  Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 παραχώρησε σήμερα ο πρώην βουλευτής Τρικάλων με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Χάιδος, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε:

 « Είμαι ενεργός ως πολίτης, παρότι δεν έχω θεσμικό ρόλο παρακολουθώ τα κοινά και το ΠΑΣΟΚ. Είμαι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες εκλογές πχ ήμουν στα Τρίκαλα και βοήθησα τον κουμπάρο μου τον Κων/νο Παπαευθυμίου. Ούτε πιθανότητα να επανέλθω στα πολιτικά δρώμενα υπάρχει, έφυγα οριστικά παρόλο που πάντα εκλεγόμουνα πρώτος βουλευτής. Είμαι πλέον αφοσιωμένος στην ιατρική, βοηθάω όσο μπορώ και όπου μπορώ. Θεσμικό ρόλο δεν έχω, άρα τι να έκανα πλέον στα Τρίκαλα, να…παιδεύομαι που λέει και η λαϊκή φράση; Αυτό θα ήταν σκοπιμότητα, όχι προσφορά.

Σαφώς και θα ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Θα ψηφίσω στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση τον Χάρη Καστανίδη, έχουμε φιλία σαράντα ετών, εκτιμώ τη συνέπεια και την εντιμότητα του και θα τον τιμήσω με την ψήφο μου. Στη δεύτερη αναμέτρηση εξαρτάται από το ποιοι θα είναι, δεν έχω ακόμα αποφασίσει.

Για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά πρέπει να είναι σοβαρός και συνεπής, κάτι που δυστυχώς έχει τρωθεί το τελευταίο διάστημα από πολιτικούς που δείξανε συμπεριφορές που προκαλούν, δηλαδή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αλλάζουν τελείως χώρο, και εκεί που βρίζανε να είναι πλέον φίλοι.

Δικαίωμα του καθενός είναι να ακολουθεί τις δικές του πολιτικές απόψεις και να κάνει τις δικές του επιλογές. Γι αυτό κρίνεται ο καθένας. Αυτό θα συμβεί και με τον ανιψιό μου, τον Γιάννη Χάιδο. Όσον αφορά στη στάση που μπορεί εγώ να κρατήσω, άλλο το οικογενειακό και άλλο το πολιτικό. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ, παραμένω στο κόμμα, και θα στηρίξω την παράταξη μου.

Ένα γνωμικό λέει, μην τρέφεις περισσότερους δαίμονες από όσους μπορείς να σκοτώσεις. Και η ελληνική κοινωνία για δεκαετίες εξέθρεψε πολύ περισσότερους δαίμονες, τους οποίους τώρα τους βρίσκουμε μπροστά μας.»