Χρήστος Αναστασίου: Ευεργετικές παροχές της ΔΕΥΑΤ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Καλεσμένος στην πρώτη για την φετινή σεζόν εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση» στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, που παρουσιάζουν κάθε Σάββατο 11.30 π.μ- 13.30 μ.μ. οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Παδιός και Γιάννης Πιτσογιάννης, ήταν ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου.

Ο κ. Αναστασίου ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, ενώ για την ΔΕΥΑΤ τόνισε πως πρόκειται για μια επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο, πέρα από το προφανές έργο, αυτό της παροχής του νερού στους δημότες. Μίλησε επίσης για οφειλές δημοτών και επιχειρήσεων προς την επιχείρηση της τάξεως των 5.500.000 εκατ. ευρώ, χρήματα που αν υπήρχαν στα ταμεία της, θα μπορούσε να μην είναι ζημιογόνα και να παράγει ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό έργο.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής τις ευεργετικές παροχές, με αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής, στις οποίες θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η επιχείρηση και θα αφορούν ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αναλυτικά θα υπάρξει μειωμένο τιμολόγιο κατά 50% σε όσους είναι δικαιούχοι και λαμβάνουν το ΚΕΑ, στις τρίτεκνες οικογένειες με όριο το ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και στις πολύτεκνες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και τέλος στα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ενώ θα υπάρξει ανάλογη παροχή και στα δύο άτομα σε ένα νοικοκυριό με ποσοστό αναπηρίας έως 67%.