Χρήστος Aναστασίου: Πρέπει οι πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις

 Για το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ αναφέρθηκε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος Χρήστος Αναστασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να ξέρουν οι δημότες ότι από τις 9 Μαρτίου του 2020 δεν έχουμε κάνει ούτε μια διακοπή υδροδότησης. Θα αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα όμως, οπότε παρακαλούμε τους πολίτες να αρχίσουν να τακτοποιούν τις οφειλές τους. Δεν κόψαμε το νερό από κανέναν στην περίοδο της πανδημίας. Πρέπει όμως να ανταποκριθούν οι πολίτες στις υποχρεώσεις τους, αυτοί που δεν πληρώνουν έχουν αυξηθεί αρκετά στο τελευταίο διάστημα. Προς το παρόν δεν κινδυνεύει οικονομικά η ΔΕΥΑΤ, όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον αυτό. Θα βρούμε ένα τρόπο και για όσους έχουνε υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά και δεν μπορούν να πληρώσουν. Είμαστε η μοναδική ΔΕΥΑ στη χώρα που δεν βάζει προσαυξήσεις στους ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Θα εξετάζαμε και μειώσεις στους λογαριασμούς, αλλά λόγω πανδημίας και η ΔΕΥΑΤ έχει υποστεί μείωση, γιατί έχει πέσει πάρα πολύ και η κατανάλωση, χάσαμε τους ‘μεγάλους πελάτες’ μας, πχ τα ξενοδοχεία, τις καφετέριες.»