«Χρησμός» για πρόωρες εκλογές: Κρίσιμος μήνας ο Αύγουστος – Οι πιθανές ημερομηνίες

Σε «χρησμό» για πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να διεξαχθούν το Φθινόπωρο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, σπεύδοντας όμως να προσθέσει ότι «μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται».

Σύμφωνα με όσα είπε στον Realfm 97,8 o Γιώργος Σιαδήμας, ο Αύγουστος θα είναι κρίσιμος μήνας για τις όποιες αποφάσεις δεδομένου και του κατά πόσο θα είναι ένα ήρεμο καλοκαίρι το φετινό. Όπως τόνισε, μετά τις 18 Σεπτεμβρίου και έως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα μπορούσαν να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Όσοι υποστηρίζουν ότι οι εκλογές το ερχόμενο Φθινόπωρο είναι η καλύτερη επιλογή για την κυβέρνηση, βάζουν στο τραπέζι του Πρωθυπουργού ένα επιπλέον επιχείρημα. Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, που δημιουργούν μια θολή κατάσταση στη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη της Γηραιάς Ηπείρου, αποτελούν έναν έξτρα λόγο ώστε η κυβέρνηση να πάει στις αρχές Φθινοπώρου σε κάλπες και να ξεκαθαριστεί το τοπίο στην Ελλάδα ενόψει του χειμώνα.

Η παρατεταμένη ενεργειακή κρίση και η αβεβαιότητα λήξης του πολέμου, αποτελούν δύο σημαντικούς λόγους για επίσπευση του χρόνου των εκλογών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

εκλογές- κάλπες

Τα μηνύματα των γαλλικών εκλογών ως συνάρτηση των ελληνικών, έθεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στο capital, εστιάζοντας στο φαινόμενο της αποχής που παρατηρήθηκε στη Γαλλία.

«Το φαινόμενο της Γαλλίας, κυρίως ως προς την αποχή η οποία παρατηρήθηκε, είναι πολύ νωπό για να το αγνοήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα κινούνται με ισχυρή πλέον την πιθανότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου να έχουμε εκλογές.

Οι χθεσινές νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο «δείχνουν» προς αυτή την κατεύθυνση: αφενός ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Fuel Pass 2, τη νέα επιδότηση στα καύσιμα που θα αφορά στο τρίμηνο Ιούλιο- Σεπτέμβριο – και θα είναι μια παρέμβαση στις τιμές της βενζίνης και του diesel και απευθύνονται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς, αφετέρου ανακοίνωσε ότι επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή στους αγρότες του ΕΦΚ για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Αμφότερες οι ανακοινώσεις δείχνουν τον σχεδιασμό για εκλογές αρχές Φθινοπώρου.

enikos.gr