Χρήματα για παιδικές χαρές σε δήμους των Τρικάλων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την«Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών  Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Aναλυτικά το δελτίο τύπου που μας εστάλη από το γραφείο της Παναγιώτας Δριτσέλη αναφέρει τα εξής:

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε την πρόσκληση προς τους δήμους της χώρας για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών τους καθώς και των τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας τους.

Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται 70 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ειδικής ενίσχυσης των δήμων “Φιλόδημος ΙΙ”, ενώ σε ότι αφορά την περιοχή μας, οι δήμοι του Νομού Τρικάλων μπορούν να ενισχυθούν με ποσά από 210.000 ευρώ έως και άνω των 260.000 ευρώ ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Στις επιλέξιμες ενισχύσεις συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών, δαπάνες για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, καθώς και δαπάνες για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού.

Με το πρόγραμμα αυτό ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των δήμων της χώρας, για την ενίσχυση των προδιαγραφών ασφαλείας των παιδικών χαρών, διαδικασία η οποία εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φροντίζει για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και για την ασφάλεια των παιδιών στις δραστηριότητες αναψυχής και άσκησης που λαμβάνουν χώρα στις παιδικές χαρές των πόλεων της χώρας.