Χρ. Τρικάλης: Πανέτοιμα όλα τα σχολεία της Α/θμιας εκπαίδευσης του νομού

Με όλες τις λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού Τρικάλων από την Δευτέρα 10 Μαΐου, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης.

Ο κ. Τρικάλης υπογράμμισε πως όλα τα σχολεία είναι πανέτοιμα από κάθε άποψη, ώστε να υποδεχθούν και πάλι μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς προβλήματα, οι οποίοι θα πρέπει να προσέρχονται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη), έχοντας κάνει νωρίτερα το self-test βάση του ισχύοντος νόμου, το οποίο θα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Το πρωί της Δευτέρας ο κάθε μαθητής θα δείξει στον εκπαιδευτικό που θα είναι στην είσοδο του σχολείου το αποτέλεσμα του τεστ. Με το ίδιο χαρτί θα μπαίνουν στο σχολείο μέχρι και την Τετάρτη, οπότε και θα κάνει το δεύτερο για την εβδομάδα, που θα ισχύει μέχρι το τέλος αυτής.

Κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός δεν θα μπορεί να εισέλθει στο σχολείο χωρίς βεβαίωση τουself-test, το οποίο φυσικά θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Για τα ειδικά σχολεία ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, υπογράμμισε πως οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self-test, ενώ προαιρετική είναι η χρήση του από τους μαθητές.

Ο κ. Τρικάλης έκανε ιδιαίτερη μνεία για την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας, τονίζοντας πως έχει ληφθεί όλη η απαραίτητη μέριμνα για την επισκευή των κτηρίων ή όπου αυτό δεν είναι εφικτό, για την μεταφορά τους σε άλλα κτήρια που δεν παρουσιάζουν προβλήματα από τον σεισμό.