Χρ. Ρόμπος: Προς αναβολή η έναρξη της νέας λαϊκής αγοράς των Τρικάλων αν δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ήταν σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων και εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για θέματα της λαϊκής αγοράς Χριστόφορος Ρόμπος.

Αναφερόμενος στην επικείμενη έναρξη της νέας λαϊκής αγοράς της πόλης, στις νησίδες των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ηρώων Αλβανικού μετώπου, ο κ. Ρόμπος τόνισε πως πρόκειται επιτέλους για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, που βρίσκει επιτέλους την λύση του και υλοποιείται από την δημοτική αρχή Παπαστεργίου, έπειτα από πολλά χρόνια αναζητήσεων, αναβολών και άκαρπων χειρισμών από πολλές δημοτικές αρχές που πέρασαν.

«Με την λειτουργία της νέας λαϊκής αγοράς που θα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, θα λυθούν πολλά προβλήματα στο κέντρο της πόλης, όπως το κυκλοφοριακό και θα τηρηθεί επιτέλους η ευταξία, η σειρά και η νομιμότητα, προς όφελος και των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών. Οι 120 συνολικά θέσεις των παραγωγών και των μικροπωλητών έχουν ήδη διανεμηθεί στον κάθε δικαιούχο παραγωγό, ο οποίος θα μπορεί να πουλάει νόμιμα τα προϊόντα του σε μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών αγορά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος Σύμβουλος.

Η επίσημη έναρξη της νέας λαϊκής αγοράς είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου. Αν όμως οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, ίσως η έναρξη πάρει αναβολή για λίγες μέρες, με δεδομένο το γεγονός πως ο Δήμος θέλει να προσδώσει ένα πιο ανοιχτό και «πανηγυρικό» χαρακτήρα στο ξεκίνημα της νέας αγοράς, όπως επεσήμανε ο κ. Ρόμπος.