Χρ. Αγορίτσας: Η Κυβέρνηση στηρίζει συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι αυτά των πολιτών

Για τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο επιχειρηματίας και πρώην Συντονιστής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» στα Τρίκαλα Χρόνης Αγορίτσας.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Αγορίτσας ανέφερε πως «θα έχει τραγικές συνέπειες στην Ευρώπη και στην ελληνική οικονομία, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται στην καθημερινότητα όλων. Αυτός ο πόλεμος στον οποίο σκοτώνονται αθώοι πολίτες, γίνεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων όπως είναι η Αμερική και η Δύση γενικότερα.Ο Ζελένσκι ανέλαβε α΄αυτό τον πόλεμο τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου», προκειμένου οι μεγάλες δυνάμεις να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, με το πρόσχημα της Ρωσίας και του Πούτιν που βγήκαν μπροστά».

Για το κύμα της ακρίβειας που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ο Χρόνης Αγορίτσας τόνισε πως «η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα στήριξης ακολουθώντας επιδοματική πολιτική, πλην όμως από αυτά τα μέτρα δεν ευνοείται η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά συγκριμένοι κύκλοι ανθρώπων και επιχειρηματιών που είναι κοντά στην κυβέρνηση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την πανδημία, όταν η κυβέρνηση είχε δώσει «ποταμό» χρημάτων στα συστημικά και κατευθυνόμενα ΜΜΕ, προκειμένου να την «υπηρετούν. Η σημερινή ΝΔ του Μητσοτάκη δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το δεξιό κόμμα που ήταν κάποτε. Σήμερα θεωρείται ντροπή (αν είναι δυνατόν), να πει κάποιος πως αγαπάει την πατρίδα του και την οικογένεια του. Θα τον θεωρήσουν αμέσως φασίστα και εθνικιστή».

Τέλος ο Χρόνης Αγορίτσας εξομολογήθηκε πως διατηρεί ακόμη και σήμερα στενή επαφή και συνομιλεί για όλες τις εξελίξεις με τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην πολιτική ζωή του τόπου.