Χουριάτκου Ραβανί απ’ τα Στουρναραίϊκα Τρικάλων – Συνταγή από τον antonis cooken

Τέτοιο ΡΑΒΑΝΙ δεν έχεις ξαναδεί και ούτε έχεις ξαναφάει!!! 

Είναι ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ από το κεφαλοχώρι της Πίνδου τα Στουρναραίϊκα στα Τρίκαλα όπου ζει η κυρία Μαρία με την οικογένειά της και μαζί με τη μανούλα της την κυρά Καλλιόπη μας εμπιστεύτηκαν την συνταγή! Καθίσαμε εκεί και την φτιάξαμε μαζί και όταν την δοκιμάσαμε, τρώγοντας ένα μεγάλο κομμάτι, κοντέψαμε να της “κλέψουμε” όλο το ταψί!!! Δεν χορταίνεται με τίποτα αυτό το χουριάτκου ραβανί! Φτιάχνεται με ντόπια αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής που κάνουν κάτι αυγά νααααα!!!! Η όλη διαδικασία είναι τόσο εύκολη και απλή που μπορείς να την κάνεις με την πρώτη ευκαιρία και να κερνάς το πιο εξαιρετικό γλυκό κέρασμα στις γιορτινές μέρες που καταφθάνουν!!! 

Για αυτό μπες στη κουζίνα, μάζεψε πρώτα τα υλικά και βουρ στη δράση! Τα υλικά που θα χρειαστούμε για ένα αντικολλητικό στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών είναι: Ξεκινάμε με το σιρόπι: 1 λίτρο νερό / 1 κιλό ζάχαρη / Μισή λεμονόκουπα από ένα μεγάλο λεμόνι / 2 φακελάκια βανίλιας (15 γραμμάρια). Πάμε στο ραβανί: 10 αυγά μεγάλου μεγέθους (διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους) / 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη / 2 φακελάκια βανίλιας (15 γραμμάρια) / 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό / 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ / 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι (προαιρετικά) / Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή νεράντζι ή λεμόνι.

Καλή επιτυχία τσονάκια μου και σας ευχαριστώ που με αγαπάτε και μου εμπιστεύεστε τις συνταγές σας!

Δείτε την συνταγή στο κανάλι antonis cooken στο youtube για να μην δυσκολευτείτε καθόλου!