Χωρίς πίτες και χορούς θα περάσουμε φέτος στα Τρίκαλα

Οι κοπές πίτας και η διοργάνωση χορών συλλόγων, σωματείων, οργανώσεων, ομάδων, είναι ένα έθιμο που κρατάει πάρα πολλές δεκαετίες και συνήθως λαμβάνουν χώρα τους πρώτους μήνες κάθε έτους, αμέσως μετά τον εορτασμό των Φώτων και μέχρι τον Μάρτιο και στα οποία έδιναν δυναμική παρουσία διαχρονικά οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου.

Φέτος λόγω της πανδημίας και λόγω της αποφυγής του συνωστισμού, θα περάσουμε χωρίς τις καθιερωμένες αυτές εκδηλώσεις, που για τους περισσότερους συλλόγους και τα μέλη τους ήταν όχι μόνο το γεγονός ολόκληρης της χρονιάς, αλλά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξοικονομήσουν οικονομικούς πόρους για τα ταμεία τους. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται φέτος, γι’ αυτό θα πρέπει οι υπεύθυνοι να αναζητήσουν αλλού έσοδα, πράγμα που φαντάζει δύσκολο έως αδύνατο.

Οικονομική όμως ζημιά θα υποστούν και οι ιδιοκτήτες των αιθουσών εκδηλώσεων μιας και δεν θα πραγματοποιηθούν κοπές πίτας και χοροί, αλλά και μια σειρά άλλων επαγγελματιών όπως π.χ. ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία κλπ.

Οι απώλειες είναι μεγάλες για πολλούς κλάδους, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ας ελπίσουμε του χρόνου να…βγάλουμε τα σπασμένα με υγεία!