Χορεύοντας… τον τερματισμό στον 33ο Μαραθώνιο

markos g 2

Ο 33ος Μαραθώνιος Αθηνών προ(σ)κάλεσε 43.000 δρομείς που φόρεσαν τα αθλητικά τους, για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Συνολικά 115 τρικαλινοί δρομείς έτρεξαν στους 3 αγώνες. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τον Σύλλογο δρομέων Τρικάλων και σίγουρα θα είναι και μία από τις πολυπληθέστερες αποστολές της χώρας μας.

Το μόνο αρνητικό όμως για τους δρομείς ήταν οι καιρικές συνθήκες.

Η έντονη ηλιοφάνεια και η υγρασία από την αρχή σχεδόν του αγώνα μέχρι και το τέλος δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους δρομείς. Πολλοί δρομείς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την επίπονη διαδρομή καθώς στην προσπάθειά τους έπαθαν μυϊκούς τραυματισμούς, ενώ αρκετοί είχαν έντονα σημάδια αφυδάτωσης.

Τις εντυπώσεις έκλεψε για ακόμη μια χρονιά κατά τον τερματισμό ο τρικαλινός Γιώργος Μάρκος με τις χορευτικές του φιγούρες.

Ο Γιώργος προετοιμάζονταν από αρχές Ιουλίου για αυτόν τον αγώνα. Με διπλές προπονήσεις και μεγάλα συνεχόμενα τρεξίματα που φτάνουν ή ξεπερνούν τα 36 χιλιόμετρα.

Προσπαθεί πάντα να ισορροπήσει δουλειά με προπόνηση . Και κάθε πρωί ξυπνά και επαναλαμβάνει την ίδια –μονότονη αρκετές φορές και για τον ίδιο- ρουτίνα του τρεξίματος.

Αγωνίζεται πάντα με σωστό καταμερισμό δυνάμεων στοχεύοντας στον τερματισμό και σε μια καλή θέση.

markos r55

 

 

.