Χοιρινό κότσι με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα

Υλικά για 4 άτομα
4 χοιρινά κότσια
Για την άλμη
2 λίτρα νερό
180γρ. αλάτι
3 φύλλα δάφνη
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό
Για τα λαχανικά
20γρ. σταφίδες μαύρες
20ml μπράντι
200γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
3 σκελίδες σκόρδο
800γρ. κολοκύθα κίτρινη
1 ξυλάκι κανέλα
20ml πετιμέζι (προαιρετικά από φιρίκι αν βρείτε, σε επιλεγμένα deli)
200γρ. βερίκοκα αποξηραμένα

Εκτέλεση

Αλμη: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της άλμης να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε μπολ τα χοιρινά κότσια με την άλμη για 12 ώρες. Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι τις σταφίδες και το μπράντι ώστε να μουλιάσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την κολοκύθα που κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Προσθέτουμε στη γάστρα όλα τα υλικά, εκτός από τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τα κότσια στη γάστρα και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200οC με ανοιχτό καπάκι για να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε στο τραπέζι απευθείας από τη γάστρα, την οποία ακουμπάμε πάνω σε μια πυρίμαχη επιφάνεια (π.χ. ξύλο).

olivemagazine.gr