Χοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού

Απλό στην παρασκευή, εντυπωσιακό στην όψη αλλά και απίθανο στη γεύση αυτό το γιορτινό χοιρινό καρέ με το λαμπερό και ιδιαίτερο γλάσο πετιμεζιού.

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε το καρέ σε ταψί και το πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, τον γλυκάνισο και αλατοπίπερο.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το πετιμέζι, το κρασί, το ελαιόλαδο και 50 ml νερό και περιχύνουμε το καρέ.
  4. Ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας. Κατά το ψήσιμο, το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού τακτικά (περίπου 5-6 φορές στη διάρκεια του ψησίματος).
  5. Μεταφέρουμε το καρέ σε ξύλο κοπής. Σε κατσαρολάκι δένουμε τα υγρά σε σάλτσα, προσθέτοντας λίγη μουστάρδα και, αν χρειάζεται, λίγο νερό με κορν φλάουρ.
  6. Συνοδεύουμε το χοιρινό καρέ με γλάσο πετιμεζιού με ψητές πατάτες και σοτέ μήλα.

gastronomos.gr