Χιλιάδες Λαρισαίων στην περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου

Πλήθος Λαρισαίων πιστών συνέρρευσε σήμερα, το απόγευμα της Κυριακής, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αχιλλίου

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό του Αγίου, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντων των Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου, Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου, Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών, Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, Μητροπολίτου Ελασσώνος Χαρίτωνα, Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η εκκίνηση της πομπής για τη περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Πολυκάρπου – Κενταύρων – Κύπρου προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί διά των οδών Κύπρου – Μανωλάκη – Πολυκάρπου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Οι σημερινές λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δέηση και αρτοκλασία στην Κεντρική πλατεία (προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λάρισας)

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και στρατιωτικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου 2023 αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στο μήνυμά του για τον Άγιο Αχίλλιο από την Κεντρική πλατεία. «Φέτος υπήρχε ενδεχομένως ένας κίνδυνος. Ενόψει των εκλογών και του κλίματος που επικρατεί η γιορτή να πάει στο περιθώριο. Νομίζω δεν έγινε κάτι τέτοιο. Το κυρίαρχο είναι η γιορτή. Κι έπρεπε έτσι να γίνει, ακριβώς διότι η γιορτή αυτή είναι για 1.700 χρόνια η ίδια. Οι εκλογές είναι ένα σημαντικό στιγμιότυπο. Πρέπει όλοι να μετέχουμε, να εκφραζόμαστε. Είναι όχι απλώς δικαίωμά μας, αλλά ευθύνη και υποχρέωσή μας. Αλλά υπάρχει και η αρετή της διάκρισης. Διακρίνουμε το γεγονός ότι την ημέρα των εκλογών θα ασκήσουμε το καθήκον μας ως πολίτες, αλλά σήμερα θα τιμήσουμε τον Άγιο μας, ως πιστοί και δημότες της Λάρισας.» είπε χαρακτηριστικά.

Το αυριανό πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων (Δευτέρα 15 Μαΐου 2023):

  • 7 π.μ. Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.
  • 7 – 11 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

  

 

onlarissa.gr