ΧΕΝ Τρικάλων : Ψυχοπροφυλακτική-Φροντίδα κύησης και νεογνού

pregnancy

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε στην ΧΕΝ Τρικάλων η πρώτη συνάντηση με την μαία κυρία Μπαρτζιώκα Σουλτάνα στα πλαίσια του προγράμματος Ψυχοπροφυλακτική – Φροντίδα κύησης και νεογνού την Πέμπτη 01 Μαρτίου 2012.

Μετά την γνωριμία της ομάδας αναλύθηκε η έννοια «ψυχοπροφυλακτική», και το πώς ξεκινάει ο τοκετός. Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από την συζήτηση που έγινε :

¨Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια ευχή και η ευχή αυτή να γίνει πραγματικότητα, να γίνει ένα αληθινό όνειρο. Ονειρεύομαι πως κάθε γυναίκα στη γη γεννάει καλά. Γεννάει στην ώρα που πρέπει, ώρα που καθορίζουν το σώμα της και το παιδί της, και στο χώρο που πρέπει, χώρο που εκείνη αγαπάει και που νιώθει ασφαλής, έχοντας μαζί της ένα πρόσωπο που θα την βοηθήσει και θα την οδηγήσει με αγάπη και σεβασμό στο θαύμα της γέννησης: μια Μαία. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση και την ενημέρωσή της σχετικά με την εγκυμοσύνη της και τον τοκετό της…………..Ψυχοπροφυλακτική  «Σχολείο Αυτοκυριαρχίας»¨

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 08 Μαρτίου 2012 στις 4:00 το απόγευμα στο κέντρο της ΧΕΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τοπικό κέντρο Ζάππα 9, Δευτέρα έως και Παρασκευή 6:00-9:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 24310-27424 καθώς και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο xen3kala@gmail.com.