Cheesecake κουραμπιές από τον Άκη Πετρετζίκη

Αυτά τα Χριστούγεννα φτιάξτε για τους καλεσμένους σας το πιο γιορτινό cheesecake κουραμπιέ

Με μπισκοτένια βάση και πλούσια κρεμώδη γέμιση με γεύση κουραμπιέ, και επικάλυψη από ψιλοκομμένα αμύγδαλα, αυτή η συνταγή Cheesecake κουραμπιές θα σας ξετρελάνει.

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. βούτυρο
20 γρ. ανθόνερο
Για την κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. άχνη ζάχαρη
800 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. ανθόνερο
1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση
130 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, ψίχα
20 γρ. άχνη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για τη βάση
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 Watt μέχρι να λιώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα, το βούτυρο και το ανθόνερο, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και το απλώνουμε καλά πιέζοντας με τα χέρια μας ώστε να καλύψει όλη τη βάση.

Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, το ανθόνερο και το αλάτι, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να μοιάζει με γιαούρτι.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να δέσει.

Για τη σύνθεση
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα, χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν ελαφρώς και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όλη την επιφάνεια.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Δείτε το βίντεο στο: akispetretzikis.com