Χατζηγάκης: Η πολιτική και οι πολιτικοί πρέπει να διέπονται από αρχές και αξίες

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων, παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου στον Δημήτρη Παδιό και την εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μικέλης Χατζηγάκης.

Ο κ. Χατζηγάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόλυτη επιτυχία της πολιτικής του ομιλίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μόνο τυχαία δεν ήταν η αθρόα προσέλευση των πολιτών στο Πνευματικό κέντρο την περασμένη Κυριακή. Και το λέω αυτό, γιατί εγώ από την επόμενη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών του 2019, αν και δεν κατέλαβα κάποια κρατική θέση συνεχίζοντας να εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, δεν έφυγα ποτέ από τον τόπο που αγαπώ και ήμουν πάντα δίπλα στους πολίτες και πάντα παρών στα προβλήματα τους. Δεν τους είπα ποτέ ψέματα μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις, κοιτάζοντας τους πάντα με ειλικρίνεια στα μάτια. Αυτό οι πολίτες το εισπράττουν, γι’ αυτό και με τίμησαν με την τόσο μεγάλη παρουσία τους. Αυτό που έχω να προσθέσω, είναι ότι θα πρέπει όσοι ασκούν πολιτική να διέπονται από ηθικές αρχές και αξίες, γιατί τότε μόνο θα έχουν επιτύχει στην αποστολή που τους έχει τάξει ο λαός. Υπάρχουν πολιτικοί που ζούνε για την πολιτική και πολιτικοί που ζούνε από την πολιτική. Στη πρώτη κατηγορία ανήκω κι εγώ, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας μου, που τόσα χρόνια πορεύθηκε με αρχές και αξίες, προσφέροντας στο τόπο και τους πολίτες».

Ο Μικέλης Χατζηγάκης εκθείασε παράλληλα την στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να κάνει εκλογές οποιαδήποτε στιγμή και να τις κερδίσει άνετα, εκείνος προτίμησε να πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας, τηρώντας απαρέγκλιτα τον θεσμικό του ρόλο. Τέτοιους πολιτικούς έχει ανάγκη ο τόπος και όχι δημαγωγούς και λαϊκιστές, που προσδοκούν σε εφήμερα πολιτικά οφέλη.