ΧΑΟΣ

pateras2_copy

Γράφει ο Δρ.ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ, ΛΑ.Ο.Σ.

Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μάλλον το σκηνικό του θεάτρου του παραλόγου. Οι δραματικές εξελίξεις στον πολιτικό τομέα και τα αδιέξοδα δείχνουν σε μεγάλο βαθμό την νοοτροπία κομμάτων και πολιτικών προσώπων. Αντί να δουν την ουσία του προβλήματος, εστιάζουν σε τακτικισμούς προκειμένου να σώσουν την προσωπικότητά τους και να μην τσαλακωθούν τα όνειρά τους και το πολιτικό τους αύριο.

Αντί να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. άμεσα εκλογές, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ώστε να επουλώσουν τις πληγές τους και να αντιμετωπίσουν την εκλογική τους πελατεία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αυξήσουν τα πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά που παίρνουν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις 13,5% και 21,5% αντίστοιχα.

Μετά τα πολλαπλά λάθη του Γιώργου Παπανδρέου και την διαφοροποίησή του στο θέμα του «Δημοψηφίσματος» από τους εταίρους μας, η χώρα μας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και δέχθηκε τις επικρίσεις της Ε.Ε. και σχεδόν όλα του κόσμου. Έτσι σταμάτησε κάθε είδος οικονομικής βοήθειας, την στιγμή που η κοινωνία μας δυστυχεί, την ώρα που τα επτά από τα δέκα προϊόντα που καταναλώνουμε είναι εισαγόμενα και που μετά από λίγες μέρες δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Όλα τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του κόσμου ασχολούνται με τα όσα γίνονται στην χώρα μας και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μπήκαν για καλά στο παιχνίδι και πιέζουν τους πολιτικούς αρχηγούς να βρουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της έκτης δόσης, και να δρομολογηθούν η υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης και να δοθούν στη χώρα μας δεκάδες εκατομμύρια για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας έτσι την συνέχιση της Ευρωπαϊκής προοπτικής.

Η πολιτική αστάθεια λειτουργεί ψυχολογικά και οικονομικά σε βάρος μας και η προτροπή του Όλι Ρεν για σταθερότητα έχει ουσία και δείχνει την αγωνία της Ε.Ε. Έντονα συζητείται ακόμη και η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή, πράγμα που θα ‘ναι καταστροφή για όλους μας.

Πάντως την ώρα που βουλιάζουμε, οι ανίκανοι και οι υπεύθυνοι για την δύσκολη αυτή κατάσταση πολιτικοί μας τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης και κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον με τακτικισμούς, παλαιάς κοπής. Ο προσωπικός εγωισμός περισσεύει και το καλό της χώρας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η επιστροφή στην ομαλότητα απαιτεί εμπιστοσύνη και ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Δεν είμαστε μόνοι πλέον αλλά ζούμε μέσα στην Ευρώπη και οφείλουμε να ξεχάσουμε τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες που κατέστρεψαν την χώρα και άνδρωσαν την Διαπλοκή, την Διαφθορά και οδήγησαν την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού.

Μακάρι μέχρι να δημοσιευθεί το παρόν άρθρο να καταλάβουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πως δεν μπορούν να παίζουν άλλο με την τύχη της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας.