Το σύκο αδιαμφισβήτητα ταιριάζει με το τυρί. Σε αυτή τη συνταγή θα το μαρινάρουμε ελαφρά και θα φτιάξουμε στα γρήγορα ένα νόστιμο σνακ, γεμάτο αντιθέσεις και αρώματα καλοκαιριού.
Υλικά
- 4-5 σύκα
- 160 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
- 4 μεγάλες φέτες ψωμί ζυμωτό
- mix από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, κράνμπερι, σταφίδες, μαύρο σουσάμι)
- φύλλα βασιλικού
Για τη μαρινάδα
- 4 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
- Χυμό + ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
-
- Για τη μπρουσκέτα με ανθότυρο και φρέσκα σύκα πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σύκα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 15 λεπτά.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί και αλείφουμε την κάθε φέτα με αρκετή ποσότητα τυριού.
- Βάζουμε από πάνω τα μαριναρισμένα σύκα, πασπαλίζουμε με το mix από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε.
cookout.skai.gr