Μπροστά με διαφορά το κίνημα Πέντε Αστέρων

Ενάμιση περίπου μήνα πριν τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές στις 4 Μαρτίου τελευταία δημοσκόπηση δείχνει, ότι το λαϊκιστικό κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο διατηρεί την πρωτιά ως προς την πρόθεση ψήφου με ποσοστό 27,5%. Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 24%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Βορρά δεν ξεπερνούν, αντίστοιχα, το 15% και το 13,7%.

Κανένα κόμμα ή συμμαχία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Index Research, δεν προσεγγίζει την αυτοδυναμία. Η κεντροδεξιά συμμαχία «πείθει» το 37%των ψηφοφόρων. Αλλά με το ποσοστό αυτό στην βουλή θα κέρδιζε πενήντα έδρες λιγότερες από ότι απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία. Η δε συμμαχία της κεντροαριστεράς δεν ξεπερνά στην πρόθεση ψήφου το 28%.

Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι στον ιταλικό βορρά υπερέχει άνετα η κεντροδεξιά. Στις περιοχές της Μπολόνια και της Φλωρεντίας η κεντροαριστερά του Ρέντσι «αντέχει», αλλά στον νότο, η αναμέτρηση περιορίζεται μόνον στα Πέντε Αστέρια και στην συντηρητική παράταξη. Κατά συνέπεια μετεκλογικά ο Mατέο Ρέντσι ενδέχεται να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

aixmi.gr