Μπριάμ λαχανικών φουρνιστό

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπριάμ λαχανικών φουρνιστό, σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τότε τα βάζουμε σε δόσεις) για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  4. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και την υπόλοιπη ρίγανη.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Την αδειάζουμε στο πυρέξ με τα λαχανικά.
  7. Σκορπίζουμε και τα μυρωδικά και ψήνουμε στον ήδη ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά στην επιφάνεια.

gastronomos.gr