Μπουτίνας: «Πάσχα» στη Θεσσαλία με στοχευμένες κινήσεις από την Περιφέρεια –Καλύτερο τουριστικά το 2022

 

Καλεσμένος στην ενημερωτική εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ήταν το πρωί του Σαββάτου ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή για θέματα της αρμοδιότητας του.

Ο κ. Μπουτίνας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2022 θα είναι τουριστικά μια καλή χρονιά, που δεν θα έχει σύγκριση σε καμία περίπτωση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, πλην όμως για να έρθουμε στα επίπεδα του 2018 και πριν, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια διετία ακόμη. Αναφερόμενος στην φετινή έλευση τουριστών στη Θεσσαλία, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  επεσήμανε πως «Η Περιφέρεια Θεσσαλία δρα στοχευμένα σε συνεργασία με τον ενιαίο τουριστικό φορέα για την υλοποίηση του project «Πάσχα Στη Θεσσαλία», με κυρίως αναφορά στον εσωτερικό τουρισμό και διαφημίζοντας ξεχωριστά κάθε νομό. Επίσης μέσα από συμμετοχές σε εκθέσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος, επαφές με μεγάλες εταιρείες και touroperators,workshops με digitalmarketing, θα τονιστούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και οι ομορφιές της Θεσσαλίας, ώστε το επόμενο διάστημα να προσελκυσθεί μεγάλος αριθμός τουριστών απ΄όλο τον κόσμο, εφόσον φυσικά το επιτρέψει και η πανδημία, Παράλληλα θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο περιπατητικός, ο γαστρονομικός, ο ορειβατικός και ο θρησκευτικός τουρισμός».

Ο Γιάννης Μπουτίνας έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού, όπως είναι οι ξενοδόχοι, τα καταστήματα εστίασης, τα τουριστικά γραφεία κλπ. κάτι που η Περιφέρεια Θεσσαλίας πέτυχε μέσα από τα προγράμματα «ΑΝΑΣΑ 1 και 2» και «ΓΕΦΥΡΑ».

Τέλος ερωτηθείς να σχολιάσει αν ισχύει η  απόφαση του στο τέλος της θητείας του να μεταπηδήσει στον Α΄βαθμό της αυτοδιοίκησης, διεκδικώντας τον Δήμο Μετεώρων, ο κ. Μπουτίνας αρκέστηκε να δηλώσει «Αυτή την στιγμή ο Δήμος Μετεώρων βρίσκεται σε τέλμα. Εγώ είμαι συνδεδεμένος με την περιοχή του Δήμου Μετεώρων, ίσως όσο κανένας άλλος και με ενδιαφέρει να προσφέρω για την ανάπτυξη της περιοχής. Είμαι φυσικά παρών, όλα είναι υπό σκέψη και όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες, θα βγω και θα ανακοινώσω δημόσια της προθέσεις μου».