Περίτεχνες στο σχήμα αυτές οι μπουκιές μάραθου, παρ’ όλα αυτά εύκολο και χωρίς πολλές αναμονές, ψωμί, αρωματισμένο με το μυρωδικό της άνοιξης.
Υλικά
Μερίδες: Για 1 καρβέλι
Διαδικασία
- Για τις μπουκιές μάραθου σε ένα μπολ ανακατεύουμε 250 ml χλιαρό νερό με τη μαγιά και το μέλι μέχρι να διαλυθούν.
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να το χρειαστούμε (όχι πάνω από 5-10 λεπτά).
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά με τον γάντζο. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε σε μπολ με τα χέρια.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σουσάμι και, αν χρειάζεται, λίγο χλιαρό νερό ακόμα, και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, σφιχτή ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη ή βάζουμε όλο τον κάδο με τη ζύμη σε μια σακούλα και τη δένουμε καλά
- Την καλύπτουμε με χοντρές πετσέτες και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να φουσκώσει.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια. Ακουμπάμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε ένα χοντρό μπαστούνι.
- Το τυλίγουμε σε σχήμα κόλουρου κώνου (σαν ένα λοφάκι στριφογυριστό).
- Με ένα ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τομές από την άκρη μέχρι τη μέση της ζύμης σε ισομεγέθη διαστήματα.
- Aν δεν θέλουμε να πειραματιστούμε, απλώς πλάθουμε ένα καρβέλι και το χαράσσουμε ελαφρώς στο κέντρο με 3-4 παράλληλες χαρακιές.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και βάζουμε μέσα το ψωμί, σκεπασμένο χαλαρά με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας
- Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το ψωμί να φουσκώσει για άλλη 1/2 ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει.