Μπιφτέκια μπρόκολου στον φούρνο χωρίς γλουτένη

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο (ή 150 γρ. μπρόκολο και 150 γρ. κουνουπίδι)
  • 40 γρ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αυτά τα ιδιαίτερα μπιφτέκια είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι και νόστιμα, γι΄αυτό θα τα χαρούν και τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε για λίγο το μπρόκολο στον ατμό κρατώντας το τραγανό. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα μπουκετάκια με ένα μαχαίρι.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15΄. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25΄ στους 190° C στον αέρα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπρόκολου με σαλάτα λαχανικών ή πουρέ λαχανικών.

olivemagazine.gr