Υλικά
Μερίδες: 4
- 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο (ή 150 γρ. μπρόκολο και 150 γρ. κουνουπίδι)
 - 40 γρ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες
 - 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
 - 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 - 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
 - ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
 - 1 αυγό
 - 100 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
 - 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο
 - 20 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
 - αλάτι, μαύρο πιπέρι
 
Αυτά τα ιδιαίτερα μπιφτέκια είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι και νόστιμα, γι΄αυτό θα τα χαρούν και τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε για λίγο το μπρόκολο στον ατμό κρατώντας το τραγανό. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα μπουκετάκια με ένα μαχαίρι.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15΄. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25΄ στους 190° C στον αέρα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπρόκολου με σαλάτα λαχανικών ή πουρέ λαχανικών.
