Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για τη βελούδινη σούπα κουνουπιδιού με μήλο ξεκινάμε και σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το μήλο, το κουνουπίδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Σβήνουμε με το τσάι γιασεμιού και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε μέχρι το υγρό να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με τραγανό προσούτο ή τηγανητά κρεμμύδια.