Μπανανομηλόπιτα

Αυτή η φανταστική μηλόπιτα έχει μια γλύκα παραπάνω λόγω της προσθήκης μπανάνας!

Ιδανική είτε για πρωινό με την συνοδεία κεφίρ ή γάλακτος, είτε ως συνοδευτικό στο απογευματινό καφεδάκι μας. Δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα λόγο της ζάχαρης καρύδας και των φυτικών ινών που περιέχει το αλεύρι ολικής άλεσης.

Υλικά

  • 1 μεγάλο μήλο
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας (εάν δεν έχετε, βάλτε καστανή)
  • ½ φακελάκι baking powder
  • ½ φρέσκο βούτυρο τύπου Κέρκυρας
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας (εάν δεν έχετε βάλτε αγελαδινό)
  • ¼ φλυτζάνι κονιάκ
  • ½ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ για πέντε λεπτά στην δυνατή σκάλα το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα  και το baking powder,  και μετά το γαρύφαλλο και την κανέλα.

Χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να  γίνει ομοιογενές μείγμα. Κόβουμε σε ροδέλες το μήλο και τη μπανάνα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι μικρό (28 εκ.) που έχουμε βάλει λαδόκολλα.

Μπορούμε στα κενά να βάλουμε και λίγα καρύδια εάν θέλουμε. Έπειτα περιχύνουμε το μείγμα από το μίξερ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Καλή σας απόλαυση!!!!

diatrofi.gr