Οι συνταγές του δικού μας Τρικαλινού μάγειρα του κάμπου Αντώνης Κούκεν, γίνονται ανάρπαστες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Η Σοφία Κανιώτη από το Αγρίνιο, που είναι μια όμορφη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανήκει στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, μας δείχνει μέσα από τις φωτογραφίες της, βήμα – βήμα, το πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξεις με την δική της γαστριμαργική πινελιά!
“Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπακλαβαδάκια!!!”
Βουτυρώνουμε δύο-δύο τα φύλλα όπως δείχνει ο Αντωνάκης μας στο βίντεο.
Πασπαλίζουμε τα φύλλα με 5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα καρυδιού.
Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Το βούτυρο που περίσσεψε το ρίχνουμε πάνω από τα μπακλαβαδάκια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′.
Μόλις περάσει η μισή ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 20′.
Στη διάρκεια αυτή ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε ακριβώς στους χρόνους που λέει ο Αντώνης μας. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά τα μπακλαβαδάκια είναι έτοιμα καθώς επίσης και το σιρόπι. Σιροπιάζουμε όπως είναι καυτά και τα δύο. Καλή επιτυχία φιλαράκια μου!!”
Δείτε και το βίντεο στο κανάλι antonis cooken στο Youtube για περισσότερες λεπτομέρειες!