Αύξηση 5% έως 14% των διαθηκών σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία λόγω κορωνοϊού

Aύξηση 5% στον αριθμό των διαθηκών στην Ελλάδα και σε ποσοστό 12-14% σε Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο μήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού!

Αυτό είναι – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- το μακάβριο συμπέρασμα που αποτυπώνει τους φόβους χιλιάδων πολιτών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, για τη ζωή τους λόγω της διασποράς του φονικού ιού και των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων που έχουν προκληθεί παγκοσμίως.

Κι έτσι καταφεύγουν εσπευσμένα σε συμβολαιογράφους για να ορίσουν τους κληρονόμους τους, τη διανομή της περιουσίας τους και να τακτοποιήσουν διάφορα παρεμφερή θέματα.

Οπως ανέφερε, μιλώντας προς «Το Βήμα«, ο κ. Γεώργιος Ρούσκας που είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Ελλάδας αλλά και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «πέρα από την αύξηση των διαθηκών στην χώρα μας , σε Ιταλία και Ισπανία παρατηρείται ακόμη αύξηση κατά 10-11% σε Γαλλία , Βέλγιο κι Ολλανδία που έχουν κι αυτές μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία αλλά κι η Γερμανία (σσ: όπου έχουν καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αλλά με μικρή θνησιμότητα) το ποσοστό αύξησης στη σύνταξη διαθηκών είναι της τάξης του 5%»

Σημειώνεται ότι στην χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, συντάσσονται ετησίως περίπου 25. 000 διαθήκες. Κι ο αριθμός αυτός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκτοξεύεται σε περίπου 150.000

tovima.gr